ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

 Στόχος του Dietitian’s Corner είναι η εξατομικευμένη προσέγγιση του κάθε διαιτώμενου. Στο πρώτο ραντεβού, διάρκειας 60 λεπτών, ο διαιτολόγος θα ζητήσει από τον διαιτώμενο να αναφέρει το ιατρικό ιστορικό του και αν λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή, τις διατροφικές του συνήθειες, με τυχόν δυσανεξίες και αλλεργίες.

Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μέσω εξειδικευμένου λιπομετρητή, ζύγιση λιπομέτρηση και ανάλυση σύστασης σώματος ώστε να δημιουργηθεί μία πλήρης εικόνα των αναγκών και του στόχου που θα πρέπει να έχει ο διαιτώμενος.
Έτσι με την καθοδήγηση και τις συμβουλές του διαιτολόγου και με συνεχή έλεγχο που θα πραγματοποιείται εβδομαδιαίως, σε ραντεβού των 30 λεπτών, κατά τα οποία θα δίνεται εβδομαδιαίο διαιτολόγιο και θα πραγματοποιείται ζύγιση και λιπομέτρηση, ο διαιτώμενος θα μπορεί να καταφέρει το στόχο του και να βελτιώσει την σωματική κατάσταση και την υγεία του γενικότερα.

Ενδεικτικά:

Σε ασθενείς με διαβήτη, η κλινική διατροφή συμβάλλει στη διατήρη των επιθυμητών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Σε ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις, στόχος ενός κλινικού διαιτολογίου είναι, η μείωση κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών, με την αύξηση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.

Παράλληλα η κλινική διατροφή έχει φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για ασθενείς με αλλεργίες ή δυσανεξία σε συγκεκριμένα τρόφιμα. Ο διαιτολόγος μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή να αντικαταστήσει αυτά τα τρόφιμα με άλλα, που παρέχουν τις ίδιες θρεπτικές ουσίες, ενώ, όταν το κρίνει απαραίτητο, μπορεί να συστήσει συμπληρώματα διατροφής για την λήψη των απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων, που ο ασθενής δεν μπορεί να λάβει μέσω κάποιας επιβλαβούς για αυτόν τροφής.